Aktualności

XX edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

data publikacji: 07/06/2021

KATEGORIA: Kultura

Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego zaprasza do udziału w XX edycji konkursu Wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, który odbędzie się 7 sierpnia 2021 r. podczas  XI edycji Regionalnych Spotkań z Żywnością Tradycyjną i Ekologiczną na „Pograniczu Kultur” w Gospodarstwie Agroturystycznym „KARCZMA KALISKA” w Szadku, gmina Ceków-Kolonia, powiat kaliski.

Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:

  1. Na najlepszy regionalny produkt żywnościowy

Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego:

  1. Produkty i przetwory mięsne
  2. Produkty i przetwory z ryb
  3. Produkty mleczne
  4. Miody

Produkty regionalne pochodzenia roślinnego:

  1. Przetwory owocowe
  2. Przetwory warzywne
  3. Produkty zbożowe
  4. Wyroby cukiernicze

Napoje regionalne:

  1. Napoje bezalkoholowe
  2. Napoje alkoholowe

Inne produkty regionalne

  1. Na najlepszą potrawę regionalną

Zgłoszenia należy przesłać do 30 czerwca br.

w formie papierowej na adres:

Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
al. Niepodległości 34
61-714 Poznań

z dopiskiem odpowiednio: „konkurs NKD 2021 – produkt” lub „konkurs NKD 2021 – potrawa”

lub mailowo na adres: dr.sekretariat@umww.pl

Regulamin oraz karty zgłoszeniowe do konkursu dostępne są na stronie www.umww.pl.

Źródło: www.umww.pl

Mapa – wyszukiwanie adresów

NEWSLETTER

Dowiedz się pierwszy o nadchodzących imprezach kulturalnych
i wydarzeniach z życia Gminy Rokietnica!

REGULAMIN